Resultados:
    Introduce al menos 3 letras para buscar
logo vall de boi
Esglésies i Centre del Romànic
VISITA EL ROMÀNIC
El conjunt més representatiu de Catalunya
Compra la teva entrada conjunta per a 3 o 5 esglésies

Només heu de presentar el QR de la vostra entrada per accedir a cada Església
Compra la teva entrada
Només has d'elegir dia i passar-te quan vulguis presentant el QR de la teva entrada
Consorci Patrimoni Mundial Vall de Boí

Sant Climent de Taüll

Consagrada el 10 de desembre de 1123 per Ramon Guillem, bisbe de Roda Barbastre, l’església de Sant Climent de Taüll es basteix sobre un temple del s.XI. És el prototip d’església romànica de planta basilical amb les tres naus separades per columnes i coberta de fusta a dos aigües, capçalera amb tres absis i campanar de torre. La imatge de Crist en Majestat de Taüll ha estat una de les imatges emblemàtiques més utilitzades per representar el romànic català. L’original es conserva al Museu Nacional d’Art de Catalunya. A l’església s’han recuperat recentment importants fragments de pintura mural original romànica conservats in situ, i s’ha implementat un projecte museogràfic que inclou la projecció amb vídeo mapping de les pintures de l’absis major. Aquest nou mitjà aprofita les possibilitats tècniques del mapping per mostrar-nos com seria l’església al s.XII, presentant les pintures integrades en la pròpia arquitectura i combinant-les amb les escenes de pintura original conservades in situ. Tres talles romàniques completen el conjunt de béns mobles conservats a Sant Climent.

Desde

2 .00 €
Comprar
Consorci Patrimoni Mundial Vall de Boí

Santa Eulàlia d'Erill la Vall

A Santa Eulàlia hi trobem un dels millors campanars de la vall, una esvelta torre de planta quadrada i sis pisos d’alçada amb la decoració pròpia del romànic llombard: els arquets cecs i els frisos de dent de serra. Alineat amb el de Sant Joan de Boí i el de Sant Climent de Taüll, el campanar complia la funció de comunicació i vigilància del territori. A l’interior de l’església podem veure una còpia del grup escultòric del Davallament de la Creu, l’únic que es conserva sencer del Taller d’Erill. Els originals es troben repartits entre dos museus: el Museu Nacional d’Art de Catalunya i el Museu Episcopal de Vic.

Desde

1 .50 €
Comprar
Consorci Patrimoni Mundial Vall de Boí

Sant Joan de Boí

Sant Joan de Boí és l’església que conserva més elements arquitectònics del primer moment constructiu que es produeix a la Vall de Boí al s.XI. De planta basilical (com Sant Climent i Santa Maria de Taüll), a Sant Joan de Boí destaca el conjunt de pintures murals que es van trobar decorant l’interior de les naus amb escenes com la Lapidació de Sant Esteve, els Joglars o el Bestiari. En la darrera restauració es va voler donar a l’església un aspecte el més similar possible a com seria a principis del s.XII; per això, es va arrebossar l’interior i es va fer còpia de tots els fragments de pintura mural conservats actualment al Museu Nacional d’Art de Catalunya. A Sant Joan de Boí podem veure quina funció complien les pintures murals romàniques i quin era l’aspecte original d’aquestes esglésies.

Desde

1 .50 €
Comprar
Consorci Patrimoni Mundial Vall de Boí

Sant Feliu de Barruera

A Sant Feliu de Barruera hi trobem elements arquitectònics dels dos grans moments constructius presents a la Vall de Boí: els segles XI i XII. Les diferències constructives de cada segle es fan evidents en els dos absis que conserva l’església: l’absis del s.XI, decorat amb arquets cecs, bandes llombardes i amb un aparell irregular ben diferent dels carreus de l’absis del s.XII. Les remodelacions de l’església i els béns mobles que es conserven a l’interior ens mostren com els temples de la vall es van adaptant als gustos i a les necessitats de la comunitat que els ha utilitzat des del segle XII fins als nostres dies sense interrupció.

Desde

1 .50 €
Comprar
Consorci Patrimoni Mundial Vall de Boí

Nativitat de Durro

La monumentalitat de l’església de la Nativitat dona testimoni de la importància del poble de Durro a l’Edat Mitjana. Hi destaquen les grans proporcions de la nau, el campanar, la portada esculpida i el porxo. Entre els segles XVI i XVIII el temple romànic va ser remodelat en diverses ocasions. Aquestes transformacions van aportar al temple nous espais com les dues capelles gòtiques o la sagristia barroca. A l’interior de l’església s’exposa la imatge romànica de Nicodem, que originàriament formava part d’un conjunt del Davallament de la Creu.

Desde

1 .50 €
Comprar
Consorci Patrimoni Mundial Vall de Boí

Santa Maria de Taüll

L’església de Santa Maria es consagra l’11 de desembre de 1123, un dia després que Sant Climent de Taüll, fet que mostra la importància dels recursos que els senyors d’Erill destinen a la Vall de Boí a l’inici del s.XII. Situada en el centre del poble, és l’única església de la vall que sembla generar l’assentament de la població al seu voltant. La major part del conjunt de pintures murals romàniques del seu interior es van arrencar i traslladar a Barcelona entre els anys 1919 i 1923, com les de la resta de la vall. Actualment a l’església es poden veure les reproduccions de l’absis central i del mur sud. L’absis central està presidit per l’escena de l’Epifania, amb el Nen Jesús assegut a la falda de la Mare de Déu i els Reis d’Orient en actitud d’oferir. Al mur sud destaca l’escena dels Reis d’Orient adorant l’infant Jesús i visitant a Herodes.

Comprar
O si ho prefereixes, fes la visita amb un guia
Roger Gras Guia d’Aigüestortes
10,00 2 opiniones

Visita guiada Taüll: Romànic, Falles i estrelles (1/2 dia)

Visita guiada al poble de Taüll per veure la famosa projecció en videomapping del Pantocràtor i conèixer les esglésies romàniques de Sant Climent i Santa Maria, declarades Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO. Descobreix de la mà de Roger Gras, guia local, què va passar durant l'edat mitjana a la Vall de Boí perquè s'hi construíssin tants temples; quin significat tenen les pintures murals romàniques i quina n'era la finalitat; perquè les pintures originals es troben avui en dia a Barcelona i com les van arrencar dels murs de les esglésies; entre moltes altres curiositats! Però això no és tot. En aquesta activitat, a més, si et ve de gust, descobreixes quina relació hi ha entre la tradició de la baixada Falles, l'arquitectura romànica i l'estrella més important i influent del cel: el Sol. Fes un viatge en el temps i transporta't als Pirineus de l'Edat Mitjana, admira la projecció en vídeomapping del Pantocràtor de Taüll i emociona't com els seus habitants al segle XII. I, sobretot, descobreix els secrets de l'art romànic i el seu temps de forma didàctica, amena i divertida. Perquè el romànic i el patrimoni cultural no són sinònim d'avorriment, sinó que són sinònim d'aprenentatge, de descoberta, de sorpresa, de diversió i de molta passió!

Desde

15 .00 €
reservar
Roger Gras Guia d’Aigüestortes

Visita guiada Sant Climent de Taüll (1/2 dia)

Visita guiada a l'església romànica de Sant Climent de Taüll, la més coneguda de les 8 esglésies de la Vall de Boí, declarades Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO. Una activitat pensada per descobrir allò bàsic i essencial, el mínim imprescindible si vols una introducció al meravellós món de l'edat mitjana y els seus temples romànics. L'església de Sant Climent de Taüll i la seva famosa pintura del Pantocràtor de Taüll, sintetitzen com cap altra el valor i la importància d'aquest patrimoni únic al món. En aquesta ruta veuràs l'espectacular projecció en video-mapping de Taüll, descobriràs què va passar durant l'edat mitjana a la Vall de Boí, quin significat tenen les pintures murals romàniques i quina era la seva finalitat, perquè és tan conegut el Pantocràtor de Taüll i què té d'especial, qui va arrencar les pintures de les esglésies i sobretot: com carai s'ho van fer per traslladar-les a Barcelona?! Aquestes qüestions, alguna coseta més i tot allò que et vingui de gust preguntar, com sempre, explicades d'una forma planera, amena i divertida!

Desde

15 .00 €
reservar
Roger Gras Guia d’Aigüestortes
9,50 2 opiniones

Visita guiada Romànic: 3 esglésies (1/2 dia)

Visita guiada per veure les 3 esglésies més conegudes de la Vall de Boí: Sant Climent de Taüll, Sant Joan de Boí i Santa Eulàlia d'Erill la Vall, declarades Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO, acompanyada d'un parell de llegendes relacionades amb els temples. Descobreix de la mà d'un guia local què va passar durant l'edat mitjana a la Vall de Boí, com vivien les persones durant aquell temps, quin significat tenien les pintures murals romàniques i quina era la seva finalitat, per què les pintures originals estàn a Barcelona, com van arrancar les pintures dels murs de les esglésies, etc.

Desde

15 .00 €
reservar