Resultados:
    Introduce al menos 3 letras para buscar
logo vall de boi
Esglésies i Centre del Romànic
VISITA EL ROMÀNIC
El conjunt més representatiu de Catalunya
Patrimoni Mundial de la UNESCO
El Romànic de la Vall de Boí és excepcional per la concentració en un espai reduït d’un nombre tan elevat d’esglésies d’un mateix estil arquitectònic. Aquestes esglésies s’han conservat al llarg del temps gràcies a l’aïllament de la Vall fins ben entrat el segle passat.

A la Vall de Boí trobareu vuit esglésies i una ermita romàniques declarades Patrimoni Mundial per la UNESCO.

El conjunt romànic de la Vall de Boí està format per les esglésies de Sant Climent i Santa Maria de Taüll, Sant Joan de Boí, Santa Eulàlia d'Erill la Vall, Sant Feliu de Barruera, la Nativitat de Durro, Santa Maria de Cardet, l’Assumpció de Cóll i l’ermita de Sant Quirc de Durro.
Roger Gras Guia d’Aigüestortes

Visita guiada Taüll: Romànic, Falles i estrelles (1/2 dia)

Visita guiada al poble de Taüll per veure la famosa projecció en videomapping del Pantocràtor i conèixer les esglésies romàniques de Sant Climent i Santa Maria, declarades Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO. Descobreix de la mà de Roger Gras, guia local, què va passar durant l'edat mitjana a la Vall de Boí perquè s'hi construíssin tants temples; quin significat tenen les pintures murals romàniques i quina n'era la finalitat; perquè les pintures originals es troben avui en dia a Barcelona i com les van arrencar dels murs de les esglésies; entre moltes altres curiositats! Però això no és tot. En aquesta activitat, a més, si et ve de gust, descobreixes quina relació hi ha entre la tradició de la baixada Falles, l'arquitectura romànica i l'estrella més important i influent del cel: el Sol. Fes un viatge en el temps i transporta't als Pirineus de l'Edat Mitjana, admira la projecció en vídeomapping del Pantocràtor de Taüll i emociona't com els seus habitants al segle XII. I, sobretot, descobreix els secrets de l'art romànic i el seu temps de forma didàctica, amena i divertida. Perquè el romànic i el patrimoni cultural no són sinònim d'avorriment, sinó que són sinònim d'aprenentatge, de descoberta, de sorpresa, de diversió i de molta passió!

Desde

15 .00 €
reservar
Roger Gras Guia d’Aigüestortes

Visita guiada Sant Climent de Taüll (1/2 dia)

Visita guiada a l'església romànica de Sant Climent de Taüll, la més coneguda de les 8 esglésies de la Vall de Boí, declarades Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO. Una activitat pensada per descobrir allò bàsic i essencial, el mínim imprescindible si vols una introducció al meravellós món de l'edat mitjana y els seus temples romànics. L'església de Sant Climent de Taüll i la seva famosa pintura del Pantocràtor de Taüll, sintetitzen com cap altra el valor i la importància d'aquest patrimoni únic al món. En aquesta ruta veuràs l'espectacular projecció en video-mapping de Taüll, descobriràs què va passar durant l'edat mitjana a la Vall de Boí, quin significat tenen les pintures murals romàniques i quina era la seva finalitat, perquè és tan conegut el Pantocràtor de Taüll i què té d'especial, qui va arrencar les pintures de les esglésies i sobretot: com carai s'ho van fer per traslladar-les a Barcelona?! Aquestes qüestions, alguna coseta més i tot allò que et vingui de gust preguntar, com sempre, explicades d'una forma planera, amena i divertida!

Desde

15 .00 €
reservar
Roger Gras Guia d’Aigüestortes

Visita guiada Romànic: 3 esglésies (1/2 dia)

Visita guiada per veure les 3 esglésies més conegudes de la Vall de Boí: Sant Climent de Taüll, Sant Joan de Boí i Santa Eulàlia d'Erill la Vall, declarades Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO, acompanyada d'un parell de llegendes relacionades amb els temples. Descobreix de la mà d'un guia local què va passar durant l'edat mitjana a la Vall de Boí, com vivien les persones durant aquell temps, quin significat tenien les pintures murals romàniques i quina era la seva finalitat, per què les pintures originals estàn a Barcelona, com van arrancar les pintures dels murs de les esglésies, etc.

Desde

15 .00 €
reservar
SANT CLIMENT DE TAÜLL
Aquesta església va ser consagrada el 10 de desembre de 1123 per Ramon Guillem, bisbe de Roda Barbastre. És el prototip d'església romànica de planta basilical, amb les tres naus separades per columnes i coberta de fusta a dues aigües, capçalera amb tres absis i campanar de torre.

Al seu interior podreu veure El Pantocrator de Sant Climent de Taüll que ha estat la imatge emblemàtica més utilitzada per representar el romànic català. L'original es conserva al Museu Nacional d'Art de Catalunya i a l’església podeu veure la projecció d’un video mapping de les pintures del absis major. Aquest és un mètode completament innovador de restitució pictòrica que aprofita les possibilitats tècniques de reproducció virtual del vídeo mapping per a mostrar-nos como seria l’església de Sant Climent de Taüll al s.XII, presentant les pintures integrades a la pròpia arquitectura de l’edifici.
+ informació
SANT JOAN DE BOÍ
Sant Joan de Boí és l´església que conserva més elements arquitectònics del primer moment constructiu que es produeix a la Vall de Boí al s.XI.

De planta basilical, com Sant Climent de Taüll i Santa Maria de Taüll, a Sant Joan de Boí destaca el conjunt de pintures murals que es van trobar decorant l`interior de les naus amb escenes com la Lapidació de Sant Esteve, els Joglars o el Bestiari .

En la darrera restauració es va voler donar a l´església un aspecte el més similar possible a com seria al s.XII, per això, es va arrebossar l´interior i es va fer còpia de tots els fragments de pintura mural conservats actualment al MNAC.
Aquí és on millor podem entendre quina funció complien les pintures i quin era
l´aspecte original d´aquestes esglésies.

+ informació
SANTA EULALIA DE ERILL LA VALL
A Santa Eulàlia d'Erill la Vall trobem un dels millors campanars de la Vall de Boí, una esvelta torre de planta quadrada i sis pisos d´alçada amb la decoració pròpia del romànic llombard: els arquets cecs i els frisos de dent de serra.

Alineat amb el de Sant Joan de Boí i el de Sant Climent de Taüll, el campanar complia la funció de comunicació i vigilància del territori.

A l´interior de l´església podem veure una còpia del grup escultòric del Davallament de la Creu, l´únic que es conserva sencer del Taller d´Erill. Els originals es troben repartits entre dos museus: el Museu Nacional d´Art de Catalunya i el Museu Episcopal de Vic.
+ informació